Item 420209 - McConnel FRUITAERATOR Fruitteelt Cultivator/ Obst- und Weinbau Tiefenlockerer

Other
Manufacturer:
McConnel
Type:
FRUITAERATOR Fruitteelt Cultivator/ Obst- und Weinbau Tiefenlockerer
Product:
Fruitteelt Cultivator/ Obstbau Tiefenlockerer
Building year:
2023
Country:
Netherlands (the)
Price:
on request
Extras
FRUITAERATOR Fruit- en Boomteelt Cultivator:
De Fruitaerator Fruit- en Boomteelt Cultivator is geschikt voor fruitteelt en boomgaarden. De Fruitaerator maakt gebruik van een uniek vibratiesysteem waardoor significant minder vermogen nodig is dan bij andere cultivatoren met dezelfde werkbreedte en evenveel tanden. Hiermee bereikt u hetzelfde resultaat met een aanzienlijk lager benodigd vermogen en brandstofverbruik. De Fruitaerator bewerkt de grond tot maximaal 350 mm diep en gaat rijsporen en bodemverdichting te lijf. Een even eenvoudige als effectieve manier om de bodem te revitaliseren zodat fruittelers en boomkwekers letterlijk meer vruchten kunnen plukken. De FRUITAERATOR is verkrijgbaar met Cat. II drie-punts bevestiging in breedtes van 135, 160, 180 of 200 cm.


Bodem cruciaal voor opbrengst
Het jaar 2015 was door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het jaar van de bodem. Niet voor niets, want keer op keer wordt duidelijk hoe cruciaal de bodemgesteldheid is bij de groei van fruit- en vruchtbomen en -struiken. Een bodemgesteldheid die veel te lijden heeft van bemestings-, spuit- en oogstrondes waarbij vaak keer op keer in hetzelfde spoor wordt gereden. Bodemverdichting ligt dan op de loer waardoor het vermogen om water af te voeren en te bergen op het spel staat. Een slechte doorlaatbaarheid veroorzaakt bovendien zuurstofgebrek voor het bodemleven. Een gezonde niet verdichte bodem zorgt voor een verhoogde activiteit van bacteriën en schimmels zodat voedingsstoffen vrijkomen die de plant kan benutten. De McConnel Fruitaerator heft storende lagen op en belucht de bodem zodat het bodemleven zich weer optimaal kan ontwikkelen. Start daarom nu met de McConnel Fruitaerator voor een optimale waterberging en zuurstofvoorziening en leg hiermee nu al de basis voor topoogsten later dit jaar.
Twee of drie woeltanden
De Fruitaerator is een aftakasaangedreven woeler met twee of drie woeltanden. Het voordeel van de door de aftakasaandrijving gerealiseerde vibrerende werking is dat er aanzienlijk minder vermogen, en dus ook minder brandstof nodig is zonder dat dit gevolgen heeft voor werking, levensduur en betrouwbaarheid van de machine. De afstand tussen de woeltanden en de breedte van de machine is afgestemd op de vaak smalle paden tussen (fruit) bomen en struiken. Zo heeft de Fruitaerator met twee woeltanden een tandafstand van 64 tot 124 cm en bij de drietandsuitvoering is dit 40 tot 62 cm. De uitvoering met twee tanden is bij uitstek geschikt voor het werken direct achter de wielen van een trekker of ander voertuig. Standaard beschikt de Fruitaerator over een framebreedte van naar keuze 135, 160, 180 of 200 cm. Afwijkende breedtes zijn op speciale bestelling leverbaar.

Bodemverdichting in fruitteelt en wijnbouw opheffen
De compacte bouwwijze maakt de Fruitaerator bijzonder geschikt voor het opbreken van bodemverdichting en insporing in boomgaarden en fruitteelt. De Fruitaerator maakt gebruik van een uniek vibratiesysteem waardoor significant minder vermogen nodig is dan bij een conventionele diepwoeler met dezelfde werkbreedte en evenveel tanden. Hiermee bereikt u hetzelfde resultaat met een aanzienlijk lager brandstofverbruik. De Fruitaerator bewerkt de grond tot 350 mm diep en gaat bodemverdichting te lijf. Het oppervlak blijft intact waardoor de draagkracht van de bodem niet wordt aangetast. De diepe bewerking bevordert het waterbergend vermogen. Licht trekkende woelertanden breken de grond niet meer dan nodig op voor een goede beworteling en een optimale waterhuishouding.

McConnel FRUITAERATOR Obst- und Gemüsebau Tiefenlockerer arbeitet bis 350 mm (Option A/R 450 mm) tief und behebt Bodenverdichtung. Die Oberfläche und der Wurzelbereich bleiben intakt womit Ertrag und Wachstum optimiert werden. Der FRUITAERATOR Tiefenlockerer eignet sich für den Einsatz in Obst- und Gemüsebau-Anlagen und Weinbau. Die Maschine hat ein einzigartiges und patentiertes Vibrationssystem. Mit diesem System wird viel weniger Leistung gebraucht als bei vergleichbaren anderen Maschinen. Dies erzielt das gleiche Ergebnis mit deutlich reduzierten Kraftstoffverbrauch. Der FRUITAERATOR Tiefenlockerer ist lieferbar mit Arbeitsbreiten von 1,35 bis zu 2,0 Mtr. Der FRUITAERATOR Tiefenlockerer gibt es mit 600 mm Tiefenlockerungszinken mit Scherbolzen-Sicherung und es ist eine Variante lieferbar mit 750 mm Tiefenlockerungszinken mit Steinsicherung über Gasdruckfedern mit automatischem Rückstellung. Ob für Sie die Variante mit Steinsicherung über Gasdruckfedern die richtige Wahl wäre hängt ab wie viel Steine bzw. Fremdkörper es sich in den Böden befinden. Für nur so ab und zu ein Stein hat sich die Scherbolzen-Fremdkörper-Sicherung mittlerweile bewährt.
Intern reference number:
FRT
Contact person:
Niels van Rossum

Advertiser

Company:
Pool Agri Import & Export
Name:
Hendrik Pool
Street:
Schutsluis 15
Zipcode:
7681 KG
City:
Vroomshoop
State / Region:
Overijssel
Country:
Netherlands (the)
Int.Telephone:
Int. Fax:
Website:
www.pool-agri.com

Send advertiser a message:

(*) Required fields!